0628457853Heeft u een vraag? 
Via WhatsApp kunt u ons bereiken ma t/m vr van 8:30 / 17:30 op 0628457843

Een multifunctional copier kantoor printer kopen of leasen?

SL X4220RX SEEBij de keuze voor een multifunctional copier kantoorprinter, heeft u niet alleen de keuze voor afdrukken in zwart-wit of kleur en / of bepaalde functionaliteiten, maar kiest u ook voor de manier waarop u het systeem aanschaft of financiert. De vraag: "Moet ik kopen of huren?" wordt ons dan ook regelmatig gesteld. Vaak is dit afhankelijk van het beleid binnen de organisatie, maar er zijn ook andere overwegingen.

Multifunctional copier kantoor printer kopen

Een reden om te kopen kan zijn dat de aanschaf van het multifunctional in aanmerking komt voor de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Deze is wel afhankelijk van uw totale investeringen in het jaar van aanschaf van het systeem. Voor de regels omtrent de aftrek adviseren wij u om contact op te nemen met uw accountant of de website van de Dan helpen wij u graagte bezoeken.

Wanneer u een multifunctional aanschaft, heeft u te maken met afschrijving en bepaalt u zelf de periode waarin u afschrijft. Indien u besluit om het systeem langer te gebruiken, omdat het systeem nog prima voldoet, heeft u alleen te maken met uw zogenaamde variabele kosten, zoals de kosten voor onderhoud en verbruiksmaterialen.
Voldoet het systeem binnen de afschrijvingsperiode echter niet meer, door bijvoorbeeld veranderingen binnen uw organisatie, dan bestaat de kans dat u vervroegd moet afschrijven, omdat u behoefte heeft aan een ander systeem met extra mogelijkheden.

Multifunctional copier kantoor printer leasen

Kiest u voor huren, waarbij u een prijs per gemaakte print betaalt, dan weet u precies wat uw maandelijkse lasten zijn voor kopiëren en printen en komt u niet voor verassingen te staan. Daarnaast hoeft u niet te investeren. Dit geld kunt u misschien wel beter gebruiken voor de financiering van uw kernactiviteiten. U kunt het aankoopbedrag van de MFP via de leverancier financieren of zelf financieren. Of zelf financieren goedkoper is dan huren of leasen via de leverancier, is sterk afhankelijk van de kosten die uw bank in rekening brengt. Doordat leveranciers vaak volumeafspraken met financieringsmaatschappijen hebben afgesproken, is financiering via de leverancier vaak goedkoper.
Voldoet het systeem na een bepaalde periode niet meer aan uw wensen door bijvoorbeeld veranderingen binnen uw organisatie en heeft u behoefte heeft aan een ander systeem met extra mogelijkheden? Dan wordt samen met de leverancier gekeken naar de inzet van een passend systeem in combinatie met bijvoorbeeld een verlenging van de overeenkomst. Hierdoor bent u flexibeler dan bij wanneer u de multifunctional heeft aangeschaft.

Kosten bij leasen en kopen van een multifunctional kantoor printer

De kosten die u maakt voor de verzekering van de multifunctional zijn bij kopen en huren gelijk. De leverancier verlangt bij huren namelijk dat u het systeem verzekert tegen bijvoorbeeld diefstal of schade. De serviceverlening door de leverancier is bij beide vormen gelijk, mits u een serviceovereenkomst afsluit indien u besluit te kopen. Sluit u geen serviceovereenkomst af met de leverancier en vraagt u een servicebeurt aan op het moment dat het systeem kapot is, dan zal de leverancier de contractklanten voorrang verlenen. Dit kan betekenen dat u niet binnen 8 werkuren beschikt over een goed functionerend systeem, maar in sommige gevallen pas na 3 of 4 werkdagen. Daarnaast loopt u ook het risico van hoge reparatiekosten door het vervangen van onderdelen. Wij bieden bij al onze systemen een ALL in service contract aan. Hierdoor heeft u geen verborgen kosten en hoeft u alleen uw papier en eventueel nietjes zelf te bestellen.

Kopen of huren, beide vormen hebben voor- en nadelen. Onze ervaring is dat bij systemen die een hoge investering vragen, bijna 95% van de organisaties kiest voor huren en kiest voor een prijs per pagina in combinatie met een vastgesteld maandelijks volume.

Heeft u behoefte aan een uitgebreid advies voor uw organisatie? Dan helpen wij u graag.

Wij hebben de afgelopen jaren al veel organisaties geadviseerd en realiseren nog iedere dag kostenbesparingen en specifieke oplossingen voor onze klanten.